Pavan Iyer

Creating a stronger unification of public, academic and housing elements was a critical focus of this project. Through the design of public library spaces and passive solar orientation, this proposal pushes the relationship between efficiency and spatial relationships. Enhancing the circulation through programatic areas as well as highlighting a new entryway to campus also serves to elevate the goals of this design. 

Full Project Boards

By Pavan Iyer


Vertical Villa

Focusing on the aesthetics of Japanese housing I created a unique vertical apartment with two primary light cores. The garden core and the circulation core act as the anchors, structurally connection the floor plates between them, while also allowing skylight to filter down. The materiality of the apartment uses black aluminum for the framing and inset pinewood for the detail. Frosted glass is used to differentiate between the program spaces creating distinct program volumes within.

Full Project Boards

By Nicholas Coffee


The A[part]ment

A  focus on interior space in relation to temporal shifts throughout the day has informed a unit with a prefabricated "service bar" housing all the plumbing, mechanical, and service program for the unit. In alliance with the modularity of the building, this service bar can be dropped in to nearly any unit. This elevated zone conceptually defines served and service zones, separates wet and dry, and houses utilities and storage.

Full Project Boards

By Katie Braswell



This  prototype studies four different types of frames: a kitchen frame, bed / dresser frame, compost toilet frame and a shower / sink frame. The frames are designed to be lightweight, easy to carry by one person and easy to transport or ship. The frame serves as the structure and infrastructure of the module and it will protect the module from external impact while concealing the wires, hoses, tanks and pumps required by the different programs embedded within.

Full Project Boards

By Miguel Otero Fuentes


The Midtown [House]

Blending the concrete interior with a warm wood finish and fluent textures creates an earthy quality on the interior of the units that is modern and comfortable to live in. Vertically operable wall panel systems on the interior keeps the units open while allowing the rooms to be completely private when needed. This maintains the open look and feel of the unit, while allowing for smaller spaces within itself when necessary.

Full Project Boards

By Eli Damircheli


Design with the Blind in Mind

The  narrative of the unit revolves around that of a sensory experience, stripping the user of full sight and focusing on those of texture, acoustics, changes in light, and touch. Oriented north/south and bordering the Beltline trail, it provides the ideal canvas for the blind individual. The choices in texture and color reflect the transition between the public and the private realms, as to heighten the sense of security as one way-finds through the space.

Full Project Boards

By Kaitlyn Pahel


Multi-generational Unit

With  more young professionals living near their workplace and an aging population that wishes to retire near their children, a concern arises for families that desire to live in the city whilst caring for their elderly relatives, as in the case of a traditional Indian family.  The proposed client is a family of 7 and up to 11:  consisting of a grandmother, parents, two married brothers and their wives, and potentially four future children.

Full Project Boards

By Mihir Patel


Two Family Housing

The project is based around utilizing a roommate scheme and incorporating a generational housing typology into the design. The generational typology revolves around a brother and sister sharing a unit, each with their respective spouses. The unit focuses on giving specific programmatic elements privatized functions and some social/public functions. The social spaces incorporate variability in their usage based on a moveable partition wall that separates and opens spaces depending on the clients’ desire. 

Full Project Boards

By Jeremy Nash


The Roommates

3 roommates that decided to live together after college for financial purposes (not being able to afford a unit on their own) and are seeking a sense of community in their living situation. The roommates are female, young professionals, and good friends that don’t mind sharing space, yet are in need of some privacy at varying times of the day. They often commune in the evenings after work or on the weekends to share a meal, a movie, or some good conversation. However, each need their own space to separate from the others at certain times.

Full Project Boards

By Sarah McConnell


Live + Work: ATL

The West Midtown Design District housing  inventory consists of mostly student lofts and apartments for the population of Georgia Tech. With the recent influx of design companies and technology startups to the area, 925 Brady Avenue provides a housing typology with highly flexible floor plans and exterior spaces for recent graduates, young professionals and families who have entrepreneurial aspirations and wish to start their business at home. 

Full Project Boards

By James Bramlett


Couple's Apartment

The couple purchased a townhouse style apartment in a high-rise residential tower. Their apartment becomes a duplex after the lower floor is transformed into a leasable studio which remains leasable until the couple's first child needs his/her own space, and resumes its leasable status until after the couple's youngest child moves out. For the facade strategy, the concept of double-skin box window is proposed for the SE facade, which aims at reducing energy consumption. 

Full Project Boards

By Po-Kai Chen


Opportunity Housing

The  Auburn Avenue Opportunity Housing seeks to respond to increasing numbers of professionals seeking compact and efficient live-work and transit-adjacent apartments. The building uses arrays of rooftop solar panels to offset energy usage and energy recovery ventilation (ERV) units to reduce cooling loads.  The units also use a natural lighting scheme for less reliance on electric lights, and the use of high-performance glass to reduce heat gains. Structural cross-laminated timber construction reduces embodied energy.

Full Project Boards

By Daniel Alhadeff


Reach + Range

In most cases, apartment shopping is fixed around parameters such as finance and location; however, what if it also extended to accessibility? An additional layer of complexity such as threshold widths, floor surfaces, and vertical circulation are now pivotal details that could end up eliminating entire housing blocks. The Beltline has provided an opportunity for increased mobile independence through its careful consideration of site design. How will the surrounding housing respond to support this infrastructure?

Full Project Boards

By Jennifer Ingram